Contact

Navigatie:

Veelgestelde vragen

BEROEPSOPLEIDINGEN / VERKEERSSCHOOL

Een veelgestelde vraag bij het informeren naar de mogelijkheden...

Als je nog nooit in de lesauto hebt gezeten blijft dit natuurlijk lastig om in te schatten.

Ook is het zo dat het niet altijd na een uurtje precies te zeggen is, het blijft een inschatting.

Je kunt je sneller of minder snel ontwikkelen dan je rijinstructeur op basis van de eerste rijles heeft ingeschat.

Maar wat is nu het gemiddelde aantal uren rijles dat iemand nodig heeft om te slagen? In Nederland ligt dit al jaren boven de 40 lesuren. (Bron: BOVAG rijscholen; rijscholen in cijfers 2005)

Of het gemiddelde aantal rijlessen dat iemand nodig heeft sinds de invoering van het vernieuwde rijexamen in 2008 is gezakt of gestegen is dan ook niet bekend.

Voor de gemiddelde leerling zijn rijlespakketten van 25 uur rijles dan ook niet reëel. Dit soort aanbiedingen zijn gebaseerd op de snelle leerling. Daar is niets mis mee, zolang je er zelf vooraf maar rekening mee houdt dat je meer rijlessen nodig kunt hebben.

Ongeveer ¾ van alle cursisten schat het aantal benodigde rijlessen vooraf (veel) te laag in. Veel rijscholen weten dit en noemen op hun website zeker niet het gemiddelde van meer dan 40 uur rijles. Dat wil je als klant immers niet horen als je zelf eerder aan 25 uur rijles denkt. Zoek dus een rijschool die eerlijk is en niet een die je alleen maar vertelt wat je wilt horen!

De beste kostenbesparing is meestal niet het kiezen voor de goedkoopste rijschool, maar te kiezen voor een goede rijschool, je lestijd optimaal benutten en zelf je rijlessen voor te bereiden. Vraag bv. je rijinstructeur wat er de volgende rijles behandeld gaat worden.

Op deze manier haal je veel meer rendement uit je rijlessen waardoor je uiteindelijk kostbare lestijd zal besparen!

Bij Van Gerwen duurt een rijles standaard 2 uur.

Rijlessen van 1,5 of 2 uur zijn effectiever dan rijlessen van een uurtje of zelfs korter.

Neem ook zeker meerdere malen per week rijles. Bijvoorbeeld 2 x per week.

Ja! Ons streven is om je een vaste instructeur te geven wanneer we je lesplanning gaan maken. Wel vinden we het beter als je 1 of 2 keer een andere instructeur krijgt. Je bent dan niet vervreemd en krijgt op een andere manier uitleg en/of kritiek te horen wat positief kan werken. Uiteindelijk is je examinator bij het CBR ook iemand die je niet kent!

Wij lessen van maandag t/m vrijdag van 08.00-21.00u en op zaterdag van 08.00-17.00u.

Je kunt bij ons in de avonden lessen of op zaterdag, wel is het verstandiger om zoveel mogelijk doordeweeks en overdag te lessen omdat je examen ook tijdens kantooruren wordt afgenomen. Het is dan veel drukker op de weg en hierdoor leer je meer omgaan met verschillende situaties!

Je kunt bij ons op verschillende manieren betalen. In één keer via Ideal, internetbankieren, contant of met de pin. Ook kun je in termijnen betalen d.m.v. een automatische incasso.

Wij rekenen geen extra kosten voor een betaling in termijnen.

Voor de categorie B (auto) wordt je thuis, op school of op je werk opgehaald tenzij anders is afgesproken. Voor de overige categorieën wordt je verwacht op de rijschool.

Je krijgt bij ons geen leskaart mee maar kan 24u per dag inloggen op de website en je vorderingen bekijken. Onze instructeurs hebben een tablet waarbij ze jouw vorderingen invoeren zodat jij ze thuis kan bekijken en/of aan je ouders laten zien.

Ben je onvoldoende bekend met de theorie, dan ga je onzekerder rijden. Bijvoorbeeld als je niet precies weet hoe hard je ergens mag of een voorrangssituatie niet goed herkent. Ook al heb je je theorie-examen gehaald, pak ook dan nog eens je theorieboek erbij om je rijles voor te bereiden of na te lezen hoe de regels zijn in een verkeerssituatie die tijdens je rijles niet goed ging.

Je kunt je laten inschrijven op de rijschool of online via onze website.

Les nemen bij een BOVAG-rijschool garandeert je van deskundige instructeurs, goed onderhouden lesauto’s, inzicht in uw vorderingen, een betrouwbare lesovereenkomst en een goed slagingspercentage. Daarnaast zorgt het BOVAG Garantiefonds Rijscholen ervoor dat je altijd een vooruitbetaalde opleiding kunt afmaken bij een andere BOVAG-rijschool, mocht de betreffende rijschool onverhoopt failliet gaan.

De slagingspercentages van alle rijscholen zijn openbaar. BOVAG stelt hoge eisen aan het slagingspercentage van de aangesloten rijscholen. Toch kan het ook bij de BOVAG-rijscholen door bepaalde omstandigheden voorkomen dat er lager wordt gescoord dan het toegestane gemiddelde. De rijschool kan bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in het geven van rijles aan cursisten van buitenlandse afkomst die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Vaak moeten deze leerlingen meer dan eens examen doen om te kunnen slagen. Hetzelfde geldt voor rijscholen die veel lessen verzorgen aan cursisten in een lesauto met automaat.

TAXIVERVOER

We hanteren de wettelijk voorgeschreven taxitarieven. Op de voorruit van de taxi of taxibus vindt u altijd de actuele tarieven.

Wettelijk gezien in een taxi (auto) 4 personen excl. chauffeur.

Taxibedrijf van Gerwen beschikt over rolstoelbussen, welke allemaal voldoen aan de code VVR. Ook de rolstoel moet aan die code voldoen. Rollators kunnen altijd mee.

Huisdieren zijn in principe niet toegestaan in de taxi, tenzij deze in een tas of doos op schoot van de passagier kunnen. Hulphonden zijn altijd toegestaan.

Nee, in alle vervoermiddelen geldt een algemeen rookverbod.

Al onze chauffeurs zijn opgeleid volgens de wettelijke normen en de strenge eisen van het TX-keur. Verder beschikken ze allemaal over het diploma “Levensreddend handelen en reanimeren”. De chauffeurs die rolstoelvervoer verzorgen hebben hiervoor ook een speciale cursus gevolgd. Daarnaast volgen de chauffeurs elk jaar trainingen in communicatie, het omgaan met passagiers van specifieke doelgroepen en het herkennen en omgaan met ziektebeelden.

U kunt contact opnemen met onze centrale 0486-454545 ( kies hierbij de optie taxi) om te vragen of uw voorwerp gevonden is. Houd er rekening mee dat het soms even kan duren voordat een voertuig weer bij de stalling is en uw voorwerp er dan pas uitgehaald kan worden. In overleg met onze centralisten kunt u afspraken over het terugkrijgen van uw voorwerp.

Ja, u kunt betalen met met Mastercard, Visa en American Express.